Portakallı Kurabiye
Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarın su bardağı sıvı yağ
- 1 bardaktan 2 parmak az toz şeker
- 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- Toz şeker
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozunu onu denetimli bir halde ekleyelim.
- Normal kurabiye hamurlarından biraz daha yumuşak olması gerekiyor.
- Hazırladığımız kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar haline getirip evvel yumurta akına sonra şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Dışı çıtır çıtır içi yumuşak kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun 😋
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













