Soğan Dolması
Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 400 gram kadar kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı isot
- Pulbiber
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı kadar ılık su
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanın kabuğunu soyalım. Tam orta kısmına kadar bıçak ile kesik atalım. Kaynayan suyun içine atalım. 15 dakika haşlayıp çıkaralım.
- İç materyali için verilen materyalleri güzelce karıştıralım.
- Haşladığımız soğanların katmanlarını ayıralım. 📌içinde bulunan ince zarı kesinlikle çıkarın. Zarını çıkardığımız katmanlarını iç materyal soyarak saralım.
- Üzerine bir kasede hazırladığımız sosu dökelim.
- 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar suyu bitene kadar pişirelim. Dolmamız servise hazır deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















