Pastane Kurabiyesi
Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin ya da tereyağı (ben tereyağı kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta (mısır kullandım)
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı kadar, un ölçüsü değişkenlik gösterebilir)
Kakaolu için;
- 1 yemek kaşığı kakao (bu büsbütün isteğinize bağlı az yada çok istediğiniz formda ayarlayabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı süt
Fıstıklı için;
- 2 yemek kaşığı toz fıstık
- 1 yemek kaşığı süt
- 200 ml lik bardak kullandım
Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile tüm malzemeyi güzelce mikserle çırpıyoruz, en kıymetli püf noktası ⚠️.
- Alabildiği kadar un (benim hamurum 3 su bardağı un aldı, siz 3 den sonra dikkatli bir halde ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olacak burada kıvamı tutturmak hayli kıymetli, un az gelirse yayılır, çok gelirse çatlar).
- Unu dikkatli bir formda ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 3 kesime bölün biri sade kalacak, başkasına kakao ve 1 yemek kaşığı süt ekleyin, başkasına fıstık ve 1 yemek kaşığı süt ekleyin.
- 10 ar gram lik kesimler yuvarlayın çatalla bastırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 150 derecede üzeri beyaz kalacak formda pişiriniz.
- Yaptığınız kurabiyeleri sade pişirdikten sonra isterseniz marmelatlı yada çikolata ile süsleyebilirsiniz.
- Fıstık, hindistan cevizi ,fındık üzere materyallere bulayabilir yada tarçınlı pudra şekeri serpebilir.
- Üzerine kuru yemiş koyabilirsiniz bu büsbütün hayal gücünüze kalmış bir durum bu hamurla istediğiniz halde kurabiye yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Not:kabartma tozu kullanılmıyor.
Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










