Portakallı Kek
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 rendelenmiş portakal kabuğu
- Aldığı kadar un (yumuşak kıvamlı olsun)
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra kalan öteki materyalleri koyup çırpmaya devam edelim.
- Azar azar un ekleyelim unun üzerine kabartma tozunu dökelim.
- Daha sonra hepsini güzelce çırparak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında 30 dk kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırını kapatıp bir 5-10 dk kadar içinde dinlendirelim.
- Fırından çıkardığımız kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsunn keyifli hafta sonlarıı. 😇😇😇
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











