Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 rendelenmiş portakal kabuğu
  • Aldığı kadar un (yumuşak kıvamlı olsun)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra kalan öteki materyalleri koyup çırpmaya devam edelim.
  3. Azar azar un ekleyelim unun üzerine kabartma tozunu dökelim.
  4. Daha sonra hepsini güzelce çırparak yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200° fırında 30 dk kadar pişirelim.
  6. Piştikten sonra fırını kapatıp bir 5-10 dk kadar içinde dinlendirelim.
  7. Fırından çıkardığımız kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsunn keyifli hafta sonlarıı. 😇😇😇

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Yemeği
Lor Peyniri
Ninja Creami Dondurma Makinesi İçin Kakaolu Dondurma Tarifi
Çiçek Ekmek
Fasülye Kızartması
Dolğulu Tatlı
Hdabla | © 2025 |