Profitrol
Profitrol Tanımı İçin Malzemeler
- Hamuru için materyaller: 2 su bardağı su
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
Krema için;
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı süt kreması (isteğe bağlı )
Sos için;
- 200 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ ya da tercih edilirse ikinci bir sos olarak
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Profitrol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; su ve margarin birlikte kaynatılır elenmiş un ek edilir ,ateş kısılarak karıştıra karıştıra hamur kıvamına getirilir ılıması için bekletilir.
- Ilınan hamura yumurtalar kırılarak karıştırılır bu evrede pürüzsüz olması için mikser kullanılabilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşıkla yahut krema torbasında ceviz büyüklüğünde hamurlar sıkılır 200 derece fırında pişirilir.
- Pişen hamurlar fırında bir mühlet bekletilerek kurutulur.
- Krema için; yumurta, şeker, un ve süt birlikte karıştırılarak yoğunlaşıncaya kadar pişirilir, ateş kapatılıp vanilya eklenir, 2 yemek kaşığı süt kreması eklenip mikserle karıştırılır (krema daha yumuşak kıvama kavuşur) hamurların alt kısmı çay kaşığı yardımıyla açılır içine hazırlanan krema doldurulur.
- Üzeri için bitter çikolata benmari yolu eritilir, yağ eklenerek parlaklık sağlanır krema dolgulu hamurların üzeri kaplanır.
- Tahinli sos kullanılmak istenirse 1 su bardağı şeker 1 bardak suda eritilip tahinle karıştırılır krema dolgulu hamurların üzeri kaplanır istenirse fındık,hindistan cevizi üzere materyallerle süsleme yapılır afiyet olsun!.
Profitrol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















