Waffel
Waffel Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- 1 paket kabartma tuzu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
İç harcı için:
- Kutu çikolata
- Beyaz çikolata sos
- Çikolata sos
- Muz
- Çilek
- Kivi
- Ceviz yahut fındık
Waffel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta akını bir kap içine alıp bir tutam tuz atıp çırpıyoruz.
- Başka bir kap içine yumurta sarısı, süt, eritilmiş tereyağ, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip pürüzsüz kalacak biçimde çırpıyoruz.
- Çırpmış olduğumuz yumurta akını materyalin üzerine döküp spatula ile alt üst halinde hemojen olacak formda karıştırıyoruz.
- Waffel makinasını ısıtıyoruz az bir yağ sürüp karışımdan döküyoruz.
- Alt üst pişmiş formda servis tabağına alıyoruz.
- Kutu çikolata sürüp dilim yaptığımız meyveleri sırasıynan diziyoruz.
- Soslarıda döküp fındık ile süsleme yapıyoruz. Yiyenlere afiyet olsun.
Waffel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















