Waffel

Waffel Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

İç harcı için:

  • Kutu çikolata
  • Beyaz çikolata sos
  • Çikolata sos
  • Muz
  • Çilek
  • Kivi
  • Ceviz yahut fındık

Waffel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta akını bir kap içine alıp bir tutam tuz atıp çırpıyoruz.
  2. Başka bir kap içine yumurta sarısı, süt, eritilmiş tereyağ, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip pürüzsüz kalacak biçimde çırpıyoruz.
  3. Çırpmış olduğumuz yumurta akını materyalin üzerine döküp spatula ile alt üst halinde hemojen olacak formda karıştırıyoruz.
  4. Waffel makinasını ısıtıyoruz az bir yağ sürüp karışımdan döküyoruz.
  5. Alt üst pişmiş formda servis tabağına alıyoruz.
  6. Kutu çikolata sürüp dilim yaptığımız meyveleri sırasıynan diziyoruz.
  7. Soslarıda döküp fındık ile süsleme yapıyoruz. Yiyenlere afiyet olsun.

Waffel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
Etsiz Ve Dertsiz Çiğköfte
Cocostar Pasta
Çikolatalı Poğaça (Çocuklar Buna Bayılıyor)
Ceviz Kurabiye
Pizza Tarifi (Part2)
Hdabla | © 2025 |