Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer

Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram yaprak ciğer ( zarı alınmış, damarları ve sonları temizlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 su bardağı un

Sunum için;

  • İç pilav
  • 5-6 adet fırında kaşarlı mantar (üzeri susamlı)
  • 5-6 adet çeri domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane
  • 1 adet lavaş

Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ciğerin zarını alıp, damarlarını ve hudutlarını temizledikten sonra ince ince 10-12 cm uzunluğunda yaprak biçiminde döner keser üzere keselim. Püf noktası: ciğeri derin dondurucuda 1 saat bekletip hafif donuk hale getirirseniz; daha kolay ve ince dilimlenir.
  2. Kesilen yaprak ciğerleri unlayalım. Fazla unlarını silkeleyelim.
  3. Tavaya tereyağını koyalım.
  4. Kısık ateşte fazla kızdırmadan tereyağı erir erimez yaprak ciğerleri 1 dakika bir yüzünü 1 dakika öteki yünü pişirelim.
  5. Sonra baharatlarını ve soya sosunu ekleyelim.
  6. 20-30 saniye daha soteleyelim.
  7. Pişen ciğerleri bir peçete üzerine alalım.
  8. Sunum için; tabağa bir küçük kase iç pilavın yanında; lavaş ile fırınlanmış kaşarlı susamlı mantar, 1 dilim limon, doğranmış kapya biber, şekillendirilmiş salatalık, çeri domates ve yeşilliklerle servis edelim.
  9. Siz isterseniz öbür halde de servis edebilirsiniz. Sumaklı soğan yahut kızartılmış kuru biber vs. İle de servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Ekmeği
Fırında Sütlaç
Sucuklu Nohut Yemeği
Zeytinyağlı Patatesli Milföy Böreği
Haydari Tarifi (Videolu)
Pekmezli Muhallebi Tarifi (Harire)
Hdabla | © 2025 |