Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer
Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram yaprak ciğer ( zarı alınmış, damarları ve sonları temizlenmiş)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 su bardağı un
Sunum için;
- İç pilav
- 5-6 adet fırında kaşarlı mantar (üzeri susamlı)
- 5-6 adet çeri domates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet salatalık
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 adet lavaş
Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ciğerin zarını alıp, damarlarını ve hudutlarını temizledikten sonra ince ince 10-12 cm uzunluğunda yaprak biçiminde döner keser üzere keselim. Püf noktası: ciğeri derin dondurucuda 1 saat bekletip hafif donuk hale getirirseniz; daha kolay ve ince dilimlenir.
- Kesilen yaprak ciğerleri unlayalım. Fazla unlarını silkeleyelim.
- Tavaya tereyağını koyalım.
- Kısık ateşte fazla kızdırmadan tereyağı erir erimez yaprak ciğerleri 1 dakika bir yüzünü 1 dakika öteki yünü pişirelim.
- Sonra baharatlarını ve soya sosunu ekleyelim.
- 20-30 saniye daha soteleyelim.
- Pişen ciğerleri bir peçete üzerine alalım.
- Sunum için; tabağa bir küçük kase iç pilavın yanında; lavaş ile fırınlanmış kaşarlı susamlı mantar, 1 dilim limon, doğranmış kapya biber, şekillendirilmiş salatalık, çeri domates ve yeşilliklerle servis edelim.
- Siz isterseniz öbür halde de servis edebilirsiniz. Sumaklı soğan yahut kızartılmış kuru biber vs. İle de servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






