Mantarlı Kebap
Mantarlı Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Kebap için;
- 500 gram tek çekim döş
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Kimyon
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
İç harç için;
- 1 adet soğan
- 15 -20 adet mantar
- Tuz
- Kekik
Sos için;
- 200 ml (1 bardak) yoğurt
- 1 yemek kaşığı tahin
- Limon
- Tuz
- Küçük uzunluk lavaş
Mantarlı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma,ince doğranmış maydanoz,rendelenmiş bir adet soğan,kimyon,pul biber,karabiber,tuzu bir kapta yoğurun.
- Bir adet soğanı piyazlık kesin ,mantarlarıda kesip tavada zeytinyağda soteleyin .
- Üzerine tuz ve kekik ilave edip ateşten alın bu bizim kebabın içine koyacağımız iç harç olacak.
- Bir diğer kasede bir bardak yoğurt, bir yemek kaşığı tahin ve bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırın ve biraz tuz ek edin.
- Hazırladığımız kebap harcını yağlı kâğıdın üzerine koyuyoruz ve tekrar üzerine yağlı kağıtla kapatıp dikdörtgen biçimde merdane yardımıyla ya da elinizle açabilirsiniz.
- Ardından içine hazırladığımız mantar ve soğan harcından koyup fotoğraftaki üzere kıvırıyoruz ve iki kesime bölüyoruz.
- Sonra kebapları ızgara tavada gerili önlü pişiriyoruz.
- Minik lavaşların içine sarıp yoğurda bandırıp yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Mantarlı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















