Kapkek Tarifi
Kapkek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Damla çikolata
- Fındık
- Ceviz
- Fıstık
Kapkek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpükleşene kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Elediğimiz kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek çırpalım.
- Hazırladığımız hamuru kapkek kalıplarına, üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde kepçe ile paylaştıralım.
- Tüm hamuru paylaştırdıktan sonra kapkeklerimizin üzerine damla çikolata serpelim.
- Hazırladığımız kapkekleri evvelce ısıttığımız 160°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın kürdan testi yapın firından alın afiyet olsun!💯.
Kapkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











