Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 100 gram toz şeker
  • 250 ml sıcak su

Helva için;

  • 195 gram un
  • 60 gram tereyağ
  • 60 ml sıvıyağ
  • 1 pk vanilya (isteğe bağlı olarak ben ekledim)

Üzerine;

  • Hurma özü
  • Fındık
  • Fıstık
  • Ceviz vb.

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbet için gereken gereç karıştırılır ,kaynatmıyoruz ,sadece sıcak su içerisinde şekeri eritiyoruz.
  2. Tereyağ tavaya alınır eriyince sıvıyağ eklenir.
  3. Un eklenerek rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Kahverengimsi bir renk elde edeceğiz.
  5. Rengi dönen una yavaş yavaş şerbeti eklenir ve biraz daha karıştırılır un şerbeti çekince kapağı kapatılır ocaktan alınır 5-10 dk dinlendirilir.
  6. Bir dondurma kaşığı ıslatılarak form verilir ve üzerine hurma özü,fındık fıstık vs serpilerek ılık olarak servis edilir.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizi Unlu Pancake
Mercimek Çorbası
Yoğurt Soslu Patates Salatası
Pırasa Dolması
Kakaolu Cupcake Tarifi
Nefis Brokoli Salatası Diyete Uygun
Hdabla | © 2025 |