Cevizli Soğuk Baklava
Cevizli Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Ceviz içi
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 3.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Nesguik kakao tozu
- Sütlü çikolata
Cevizli Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti yapalım.
- Şeker ve su suyu karıştırıp 5 dk kaynatalım.
- Ocağın altını kapatıp içerisine sütü ve vanilyayı ek edip karıştıralım soğuması için bir kenara alalım.
- Tereyağı eritip köpüğünü alalım içerisine sıvı yağ ek edelim.
- Yufkaların uzunluğuna nazaran tepsi ayarlayalım.
- Büyük gelen taraflarını kesip ortalara yerleştirelim toplamda 44 adet oluyor ben ikiye bölüp 22 birinci kısmı 22 üst kısmı yaptım her 3 yada 4 yapraktan sonra yağ sürüp 22 kata gelince robottan çektiğim iri taneli cevizleri ek edip üst kısmı bitirelim .
- En son kesip üzerine yağ sürüp 170 derecede 35 pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatilimiza soğuk şerbet ek edelim.
- Oda sıcaklığına gelince dolaba koyup bir gece dinlendirelim.
- Servis yaparken üzerine kakao tozu eleyip çikolata rendeleyelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 💐.
Cevizli Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






