Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan)

Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • 1 kase çekilmiş haşhaş
  • 1 su bardağı denetimli sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker

Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine ılık suyu ,mayayı ve şekeri koyunuz güzelce karıştırınız.
  2. Sonra tuzunu ekleyiniz unu denetimli olarak ek ediniz ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz .
  3. 45 dakika mayalanması için üstünü kapatıp bekleyiniz.
  4. Daha sonra 8 bezeye ayırınız.
  5. Diğer yandan haşhaşın içine şeker ve sıvı yağını ek edip güzelce karıştırınız.
  6. Yapmış olduğunuz bezeleri servis tabağından büyük açıp üzerine haşhaş sürünüz ne kadar sonra hamurun bir tarafını içe hakikat katlayıp tekrar haşhaş sürüp öteki parçayı üstüne kapatınız yeniden haşhaştan biraz sürünüz.
  7. 3 kez katlayınız.
  8. Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra elinizle bastırarak açınız çok kolay açılacaktır.
  9. Hazırlamış olduğunuz hamurları lahmacun makinasında yahut tavada pişiriniz.
  10. Kahvaltı sofralarınızda afiyetle tüketniz.

Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Browni Kurabiye
Bazlama (Lavaş)
Fırında Nar Gibi Kızarmış Kalçalı But Kızartması
Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Hdabla | © 2025 |