Hatay Usulü Zeytin Kavurması

Hatay Tarzı Zeytin Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
  • 5-6 adet kuru domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 kol taze soğan
  • 3-4 kısım dereotu

Hatay Yordamı Zeytin Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru domatesleri sıcak suda 15 dk bekletip, küçük küçük doğrayın.
  2. Tavaya zeytinyağını ,salça ve dövülmüş sarımsakları salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç sefer karıştırın.
  3. Kuru domatesleri ek edip 1-2 defa daha daha karıştırarak kavurun.
  4. Ardından zeytinleri ekleyin.
  5. Limonsuyu ve nar ekşisini de ekleyip kısık ateşte 5 dk daha kavurun
  6. Son olarak baharatları ve yeşillikleri ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Hatay Yöntemi Zeytin Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Özbek Pilavı Bademli
Toga Çorbası
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin)
Kupta Tiramisu (Hem Pratik Hem Lezzetli)
Küçük Ekmek
Hdabla | © 2025 |