Hatay Usulü Zeytin Kavurması
Hatay Tarzı Zeytin Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
- 5-6 adet kuru domates
- 2 diş sarımsak
- 1/2yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- 1 kol taze soğan
- 3-4 kısım dereotu
Hatay Yordamı Zeytin Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru domatesleri sıcak suda 15 dk bekletip, küçük küçük doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını ,salça ve dövülmüş sarımsakları salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç sefer karıştırın.
- Kuru domatesleri ek edip 1-2 defa daha daha karıştırarak kavurun.
- Ardından zeytinleri ekleyin.
- Limonsuyu ve nar ekşisini de ekleyip kısık ateşte 5 dk daha kavurun
- Son olarak baharatları ve yeşillikleri ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Hatay Yöntemi Zeytin Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











