Limonlu Cevizli Cheesecake

Limonlu Cevizli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Taban gereci;

  • 1.5 paket burçak veya
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 60 gram tereyağı

Üst jolesi için;

  • 1adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı zerdaçal

Limonlu Cevizli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve cevizi robottan un üzere olana kadar geçirelim.
  2. Cevizli bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  3. Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tanımda 30 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
  4. Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
  5. Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
  6. Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  7. Sonrasında toz şeker, yumurta, un vede niştayı ekleyip çırpalım akışkan kıvamı aldıktan sonra vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm gereçler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
  8. Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip evvelce ısıttığımız 170°c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
  9. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya sağlam bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını açmadan 1 saat bu formda dinlenmeye bırakalım.
  10. Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek karıştırarak ocakta pişirilir homojen kıvamını aldıktan limon kabuğu vede zerdaçal ekleyerek yoğunlaşan limonlu sosumuzun altını kapatıp soğumaya bırakalım. Bu basamakta üzerinin kabuklanmaması için orta ara karıştıralım.
  11. Ilıyan sosumuzu soğuyan tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Şayet vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
  12. Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Limonlu Cevizli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Yemeyen Çocuklar İçin Sebzeli Mercimek Çorbası
Semizotu Salatası
Düdüklüde Barbunya Yemeği
Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı
Zeytinyağlı Biber Dolması
Limonlu Zerdeçallı Kış Keki
Hdabla | © 2025 |