Sade Mayalı Poğaça Tarifi
Sade Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1-5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Üstü için;
- Susam
- Çörekotu
- Yumurta sarısı
Sade Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamur için un dışındaki gereçleri derin bir kaba alarak güzelce karıştıyoruz.
- Sonra unu yavaş yavaş denetimli olarak ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
- Kulak göğsü kıvamına gelmiş ele yapışmayan hamurumuzu sonra 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
- Mayalandıktan sonra fırın tepsisine elimszde yuvarlayarak diziyoruz.
- Sonra üstüne yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpiştiriyoruz.
- Daha sonra poğaçaları 30- 40 dakika tespsi mayasına bırakıyoruz poğaçalar bu türlü yumuşacık ve daha lezzetli oluyor.
- Daha sonra mayalanomca evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun:).
Sade Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












