İkramlık Kurabiyelerim
İkramlık Kurabiyelerim Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 500 gram tereyağı (oda sıcaklıĝında)
- 300 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket un (fark gösterebilir, dikkatli ekleyin)
- 2 yemek kaşığı kakao (kakaolu yapmak isterseniz)
Süslemek için:
- Gül kurusu
- Antep fıstığı ve ezmesi
- Bitter yahut beyaz çikolata
İkramlık Kurabiyelerim Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru yoğuralım.
- Oda sıcaklığında olan tereyağına şekeri ,yumurtayı ve vanilya şekeri ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozunu ve dikkatli formda unu ekliyelim.
- Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak.
- Kakaoluda yapmak isterseniz hamurdan dilediğiniz kadar ayırıp kakao ekleyin.
- Ben bu hamurdan çok çeşitli kurabiye yapıyorum.
- Şeklini dilediğiniz üzere verebilirsiniz. Fotoğraftaki örneklere bakabilirsiniz.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerde 175 derecede pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra benmari yolu erittiğiniz çikolataya batırıp istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Çikolataları donduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
İkramlık Kurabiyelerim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









