Kolay Meze Havuç Tarator

Kolay Meze Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk havuç
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi ( isteğe bağlı)
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • Biraz su

Kolay Meze Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya ayçiçek yağını koyalım.
  2. Üzerine rendelenmiş havuçları atarak biraz soteleyelim.
  3. Biraz su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Böylece havuçlar daha yumuşak olacaktır.
  5. Başka bir kapta süzme yoğurt işe yoğurdu karıştıralım.
  6. Üzerine ezilmiş sarımsağı, biraz soğumuş havuç rendesini, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, ince kıyılmış 1 tutam dereotunu ve tuzunu ekleyelim.
  7. İsteğe bağlı çekilmiş ceviz içini de katalım. Güzelce karıştıralım.
  8. Karışımın yoğunluğuna nazaran biraz daha yoğurt ekleyebiliriz.
  9. Hazır olan havuç taratoru bir tabağa yayarak hoş bir sunumla servis edelim.Afiyet olsun.

Kolay Meze Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Kedi Dili Muhallebili
Börülce Salatası
Klasik Cupcake
Soğanlı Krema Soslu Tavuk Mini Biftek (Sebze Ve Püre Eşliğinde)
Böğürtlenli Cheesecake
Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma
Hdabla | © 2025 |