Fava (Bakla Ezmesi)

Fava (Bakla Ezmesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 365 gram iç bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 100 ml zeytinyağı
  • Sıcak su

Fava (Bakla Ezmesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklaları yıkayıp, soğuk suda 3-4 saat bekletin. Sonra suyunu süzün.
  2. Düdüklü tencereye koyun.
  3. Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun ve orta kısık ateşte 15 dk pişirin.
  4. Pişince ocağın altını kapatıp, tencerenin kapağını açın.
  5. Çıkan suyu dökün.
  6. Baklaların üzerine, baklaların yarısından biraz daha fazla sıcak su ekleyin.
  7. Soğanı, tuzu, şekeri ekleyin.
  8. Düdüklüde 17 dk pişirdikten sonra zeytinyağını ekleyip, blender ile pürüzsüz olana kadar ezin.
  9. Tadına nazaran isterseniz 1 tatlı kaşığı tuz ve ya şeker ekleyin.
  10. Bir kaseye dökün, dışarda biraz soğuttuktan sonra buzdolabında 5-6 saat bekletin.
  11. Üzerine biraz zeytinyağı ve dereotu koyup servis edebilirsiniz.

Fava (Bakla Ezmesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahur İçin Mayalı (Bazlama)
Özel Kahvaltı Tabağı
Tofiffe Kurabiye
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Mantarlı Bulgur Pilavı
Tavada Lavaş Tost
Hdabla | © 2025 |