Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 adet baklavalık yufka
  • 100 gram eritilmiş tereyağ

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rendelenmiş elmayı, şekeri ve tarçını ocağa alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Baklavalık yufkanın üzerine yapı dökelim .
  3. 2. Kat yufkayı da ekleyip elmalı harcı koyalım.
  4. Uzun rulo halinde sarıp keselim.
  5. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine erittiğimiz yağı sürelim 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. Üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim.

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Ballı Kanat
Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı
Köfteli Yoğurt Çorbası
Kuyruk Yağlı Patates Tavası
Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Güveçte Zade Kebabı
Hdabla | © 2025 |