Soslu Kurdele Mantı
Soslu Kurdele Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kurdele mantı
- Su
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 1 adet tavuk bulyon
- Toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
Soslu Kurdele Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye suyu alalım üzerine tuz ekleyelim.
- Suyumuz kaynayınca mantımızı bırakalım ve pişirelim.
- O ortada bir tasa 2 lisan sarımsağı ezelim yoğurdu koyup çırpalım bir kenarda beklesin.
- Tavaya sıvı yağ dökelim, üzerine domates sosu ve salçayı koyup biraz kaynatalım.
- Daha sonra baharatlarını atalım su dökelim ve tekrar 5 dk kadar kaynatalım.
- Pişen mantıyı süzelim birinci sıcağı çıkınca yoğurtla karıştırıp üzerine sosunu gezdirelim.
- Mantımız hazır afiyet olsunn. 🤗🤗.
Soslu Kurdele Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















