Soslu Kurdele Mantı

Soslu Kurdele Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kurdele mantı
  • Su
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz

Soslu Kurdele Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye suyu alalım üzerine tuz ekleyelim.
  2. Suyumuz kaynayınca mantımızı bırakalım ve pişirelim.
  3. O ortada bir tasa 2 lisan sarımsağı ezelim yoğurdu koyup çırpalım bir kenarda beklesin.
  4. Tavaya sıvı yağ dökelim, üzerine domates sosu ve salçayı koyup biraz kaynatalım.
  5. Daha sonra baharatlarını atalım su dökelim ve tekrar 5 dk kadar kaynatalım.
  6. Pişen mantıyı süzelim birinci sıcağı çıkınca yoğurtla karıştırıp üzerine sosunu gezdirelim.
  7. Mantımız hazır afiyet olsunn. 🤗🤗.

Soslu Kurdele Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kupta Kaşık Pastası
Arpa Şehriye Salatası
Fırında Zeytinyağlı İmam Bayıldı
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi
Yumuşacık Kıymalı Poğaça
İçi Dolgulu Limonlu Cookie
Hdabla | © 2025 |