Et Basma
Et Basma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
- 500-750 gr kıyma
Et Basma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patatesleri yuvarlak yuvarlak kesip sıvı yağ ,tuz ve karabiber ile harmanlayalım.
- Daha sonra soğan ve kapya biberi incecik doğrayıp kıymaya ek edelim .
- Tuz ve karabiber de ekleyip yoğuralım, ortada elimizi ıslatıp yoğurursak daha hoş harç bağlanır birbirine.
- Daha sonra harcı elimizi ıslatarak patateslerin üzerine yaydıralım.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serip 200 derece fırında pişirelim .
- Yarım saat sonra yağlı kağıdı alıp kenarlarına biber ve domates dizelim.
- 180 derece pişirmeye devam edelim. Patatesler pişince tamamdır kıyma çabuk pişiyor zati.
Et Basma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






