Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Sos için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek için bir kapta yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar düzgünce çırpın.
  2. Sonra sütü, sıvı yağı ,kakaoyu ekleyin ve çırpın ve en son vanilya ,kabartma tozu ve unu ekleyip düzgünce karıştırın.
  3. Sonra yağlanmış borcam tepsisine dökün ve 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
  4. Herkesin fırın pişirme ayarları işlevleri farklı olacağı için pişirmeyi denetimli yapınız zira pişirme müddeti buna bağlı olarak değişebilir.
  5. Kek pişmeye yakın sos için bir tencereye sos için gerekli olan tüm gereçleri ekleyip karıştırarak pişirin ve göz göz olunca ocaktan alın ve pişmiş kekin birinci sıcağının çıkmasını bekleyerek keki dilim dilim kesip sosu her tarafına yayılacak biçimde dökün ve yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Patlıcan Mezesi
Fındıklı Çikolatalı Tart Kek
Kış Pastası
Bisküvili Kolay Pasta (Videolu)
Az Şekerli Elma Suyu
Patlıcanlı Börek
Hdabla | © 2025 |