Şam Tatlısı Tarifi
Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 su bardağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 pk vanilin
- 2,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2 – 3 damla limon suyu
Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; şeker, yoğurt ve sıvı yağı yoğurma kabına alıp güzelce çırpıyoruz.
- Sonra irmik, vanilin ve karbonatı da alıp tekrar güzelce çırpıyoruz.
- En son azar azar ununu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Yağladığımız borcama hamuru döküp güzelce yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda pişiriyoruz.
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz ve limon suyunu da koyup 2-3 dk kaynatıyoruz.
- Fırından çıkarttığımız şam tatlısını 5 dk sonra kesip şerbetini koyuyoruz ve 2-3 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:) :).
Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















