Islak Kek (Bol Soslu)
Islak Kek (Bol Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 ml
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı zirveli kakao
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sos materyali;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- Ben yemek kaşığı doruklu kakao
Islak Kek (Bol Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeler oda ısısında olmalı
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırılım. Katı materyalleri eleyerek ekleyelim.
- Tekrar keki söndürmeden karıştıralım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
- Fırınınıza nazaran müddetini nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Kek pişerken sos materyalleri bir tencereye alıp güzelce karıştırıp ocağa alalım.
- Ara orta karıştırarak bir taşım kaynatalım.
- Keki fırından alalım. 2 dakika kadar bekleyelim.
- İlk sıcağı çıkınca dilimleyelim. Kürdanla delelim.
- Sıcak sosu üzerine eşit olacak formda dökelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden şifa olsun.
Islak Kek (Bol Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













