Tek Tavada Brokoli Patates Graten

Tek Tavada Brokoli Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet brokoli
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vegeta (sebzeli çeşni)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 avuç rendelenmiş cheddar peyniri (olmasada olur)

Tek Tavada Brokoli Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerin kabuğu soyulur, dopğranır ve suda haşlanır.
  2. Brokolileri çiçeklere ayırın ve son 5 kala brokolileri de patateslerle birlikte haşlayalım.
  3. Haşlanan patatesler ve brokolilerin suyu süzülür ve kenara alınır.
  4. Diğer yandan tavada tereyağ eritilir.
  5. Un eklenir kavrulur.
  6. Sonrasında süt ve krema eklenir ve karıştırılır.
  7. Ardından tuz ve baharatlar eklenir ve tekrar karıştırılır.
  8. Koyu bir kıvam aldığında patates ve brokolileri ekleyip karıştırlır.
  9. En sonunda rendelenmiş peyniri serpiştirelim ve ocağın altını kısalım.
  10. Tavanın kapağını kapatıp peyniri eriyene kadar pişirelim deneyeceklere simdiden afiyet 🤗❤️.

Tek Tavada Brokoli Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Ağlayan Pasta
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Çok Pratik Mercimek Köftesi
Limonlu Kurabiye
Buzlukta Sigara Böreği
Pişmeyen Tiramisu
Hdabla | © 2025 |