Çıtır Simit

Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı oda ısısında tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3.5-4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt,ılık su,şeker ve mayayı karıştırıp etkinleşmesini bekleyelim.
- İçerisine tereyağı ve sıvı yağı ek edip karıştıralım.
- Unu azar azar ek edip tuzunu ekleyelim ve orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Üzerini mendil ile kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalan hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp simit biçimi verelim.
- Pekmez ve suyu karıştıralım.
- Hamuru birinci evvel pekmezli suya iki tarafını batırıp sonra susama batıralım.
- Yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı yerleştirelim.
- Simitlerin üzerine sprey ile su serpelim.
- Fırının alt kısmına ısıya sağlam bir kaba su koyalım.
- 220 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 😊.
Not: ister pişirdikten sonra sızdırmaz kaba koyup buzluğa koyabilirsiniz istenilen vakitte çıkarıp oda ısısında çözdükten sonra ister ısıtın ister ısıtmadan tüketebilirsiniz.
Ben oğlum için beslenmesine bu form yapıyorum buzluktan çıkınca buzluk koskusu olmuyor ve yumuşaklığını kaybetmiyor.
Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





