Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça

Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram katı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu

İç gereci;

  • Ezine ve kaşar peyniri
  • Maydanoz

Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Katı yağ oda sıcaklığına getirilip, sıvı yağ, yumurta beyazı, yoğurt karıştırılır.
  2. Tuz şeker ve mahleple birlikte un eklenir ve ele yapışmayan hamur elde edilir.
  3. Yumurta büyüklüğünde hamurdan bezeler açılır ve içine peynir karışımı ile kapatılır.
  4. Tepsiye dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür ve çörek otu susam serpilir.
  5. 200 derece ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meşhur Bursa Süt Helvası
Okul İçin Poğaça
Pilav Üstü Et Kavurma
Diyet Mercimek Çorbası
Ev Yapımı Yaş Pasta
Kakaolu Kurabiye Hemde 20 Dakikada Hazır
Hdabla | © 2025 |