Tepsi Poğaçası (Videolu)

Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 125 ml

  • 400 ml ılık süt
  • 200 ml ılık su
  • 125 ml sıvı yağı
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 10 gram maya (1 paket)
  • 10 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
  • 5 gram şeker (1 tatlı kaşığı)
  • 840 gram un (7 bardak)

Üzerine;

  • 50 gram beyaz peynir
  • 50 gram kaşar (rendelenmiş)
  • Yumurta sarısı

Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt,su,maya,şeker geniş bir kaba alınıp,karıştırılır.
  2. Sıvıyağ,yumurta beyazı,un ve tuz eklenir.
  3. Hamur yoğrulur. (yumuşak olacak).
  4. Yoğrulan hamur 1 saat mayanadırılır.
  5. Mayalanan hamur un serpilmiş tezgahta toparlanır.
  6. Hamur yağlanmış tepsiye alınır.
  7. Elle bastırarak tepsiye yayılır.
  8. 30 dakika tepsi mayası yapılır.
  9. Hamurun üzerine bardakla yada elle çukurlar oluşturulur.
  10. Çukurlara peynir konur.
  11. Boş kısımlara yumurta sarısı sürülür.
  12. Isıtılmış fırının alt kısmında 40-45 dakika pişirilir.

Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Çikolatalı Cevizli Kek
Vişneli Cheesecake
Fırında Çıtır Kabak
Fırında Patatesli Kaşık Dökmesi
Patlıcan Sandal
Tepside Yufkadan Lahmacun (Pratik Ve Nefis Tarif!) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |