Tepsi Poğaçası (Videolu)
Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 125 ml
- 400 ml ılık süt
- 200 ml ılık su
- 125 ml sıvı yağı
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 10 gram maya (1 paket)
- 10 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
- 5 gram şeker (1 tatlı kaşığı)
- 840 gram un (7 bardak)
Üzerine;
- 50 gram beyaz peynir
- 50 gram kaşar (rendelenmiş)
- Yumurta sarısı
Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt,su,maya,şeker geniş bir kaba alınıp,karıştırılır.
- Sıvıyağ,yumurta beyazı,un ve tuz eklenir.
- Hamur yoğrulur. (yumuşak olacak).
- Yoğrulan hamur 1 saat mayanadırılır.
- Mayalanan hamur un serpilmiş tezgahta toparlanır.
- Hamur yağlanmış tepsiye alınır.
- Elle bastırarak tepsiye yayılır.
- 30 dakika tepsi mayası yapılır.
- Hamurun üzerine bardakla yada elle çukurlar oluşturulur.
- Çukurlara peynir konur.
- Boş kısımlara yumurta sarısı sürülür.
- Isıtılmış fırının alt kısmında 40-45 dakika pişirilir.

Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










