Et Makinesinde Çiğ Köfte

Et Makinesinde Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı esmer bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 büyük uzunluk soğan(rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı isot
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 3 yemek kaşığı konut imali tatlı biber salçası
  • 2 limonun suyu
  • 1 su bardağından biraz eksik koyu kıvamlı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı dolusu çiğ köfte baharatı
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı)

Et Makinesinde Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel zeytinyağında isotu biraz bekletelim, isotun renginin çıkması için.
  2. Daha sonra bulguru sıcak su ile ıslatıp üstünü kapatalım 10 dk kadar dinlensin.
  3. Rendelenmiş soğanın suyunu uygunca sıkalım yoksa acı bir tat oluyor.
  4. Domatesleri kabuğuyla 4 e keselim.
  5. Dinlenmiş bulgurun üstüne tüm gereçleri ekleyelim ve et makinesinden bir kere çekelim daha sonra biraz karıştıralım.
  6. Macun kıvamına gelebilmesi için bir sefer daha et makinasından geçirelim.
  7. Artık elimizle bi kaç sefer yoğurunca çiğ köftemiz hazır.
  8. Tadına bakıp damak tadınıza nazaran eklemeler yapabilirsiniz.
  9. Biz acı sevmiyoruz diye isotunu az koyuyoruz.
  10. Acı isteyenler daha fazla koyabilir. Afiyet olsun.

Et Makinesinde Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırpık Börek
Kıymalı Pide (10 Adet)
Sultan Salatası
Ev Köftesi
Tutmaç Çorbası
Gün Menüsü
Hdabla | © 2025 |