Spoonfull

Spoonfull Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket sade toz kremşanti ya da bir kutu krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi yahut 3 paket tekli kakaolu kek

Ganajı için;

  • 160 gram sütlü çikolata
  • 1 paket krema

Üzerini süslemek için;

  • Çilek
  • Böğürtlen
  • Yaban mersini
  • Ahududu

Spoonfull Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir tencere içerinine nişasta, unu, şeker, yumurta sarısını alarak başlıyoruz. 1 litre sütü ek ederek yeterlice karıştıralım ve ocağa alalım.
  2. Orta ateşte topaklanma olmaması için daima karıştırarak pişirelim.
  3. Üstü göz göz olup kaynamaya başlayınca ocağın altını uygunca kısalım ve 4-5 dk kıvam alana kadar daha pişirelim.
  4. Daha sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  5. Tencereyi tezgaha alalım ve içerisine 1 paket krem şanti ekleyelim ve çırpalım düzgünce özleşmesi gerekir.
  6. Kasenin tabanına rondodan geçirdiğimiz bisküvileri eşit biçimde patlaştıralım ve üzerine kremamızı ekleyip kremamızı soğumaya bırakıyoruz o sırada üst ganajını hazırlamaya başlayalım.
  7. 160 gram çikolatamız ve 1 paket sıvı kremamız gereklidir bu etapta.
  8. İlk olarak sos tenceresine 1 paket sıvı kremayı alalım ve kremayı ısıtalım kaynamaya başlarken altını kısalım ve çikolatalarımızı ek edip erimesini sağlayalım daha sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.
  9. Ilıyan ganajı krema koyduğumuz kaselere paylaştırıyoruz tatlımız artık soğumaya hazır☺️.
  10. Soğuyan tatlımızın süslemelerini de yapıp servis edebiliriz artık tatlılarımız yemeye hazır afiyet olsun🌸🌸.

Spoonfull Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Kalıp 2 Farklı Kek
Magnolia
Elmalı Minnak Kurabiye
Hint Yemeği (Dhal Baingan Ya Da Dal Baingan)
Seher Yeli Pastasi
Sebzeli Makarna
Hdabla | © 2025 |