Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı
Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Kreması için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Islatmak için;
- Yarım çay bardağı süt
- İstediğiniz rastgele bir sos ben orman meyveli hazır sos kullandım. Dilerseniz muhallebi üzerine meyve de koyabilirsiniz.
Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şeker ve yumurtayı çırpalım.
- Daha sonra süt ve yapı ekleyelim.
- En son un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip yağladığımız kalıba kek hamurumuzu dökelim. (benimki 28 cm).
- Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 15-20 dk denetimli pişirelim. (benim fırınım geç pişirdiği için 25 dk sürdü. Denetimli pişirin. ).
- Daha sonra kekimizi soğumaya bırakıp kremasını yapmaya başlayalım.
- Vanilin ve tereyağı hariç bütün materyalleri ekleyerek muhallebimizi kaynatalım.
- Sürekli karıştıralım ki tabanı tutmasın.
- Kaynadıktan sonra 5 dk daha pişirelim. Muhallebimiz de hazır.
- Soğuyan kekimizin her yerini sütle ıslatıp muhallebimizi dökelim.
- Soğuduktan sonra üzerine sos ya da meyve ile süsleme yapabilirsiniz.
- Ben orman meyveli sos kullandım. Afiyet olsun.
Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







