Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı

Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin

Islatmak için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • İstediğiniz rastgele bir sos ben orman meyveli hazır sos kullandım. Dilerseniz muhallebi üzerine meyve de koyabilirsiniz.

Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şeker ve yumurtayı çırpalım.
  2. Daha sonra süt ve yapı ekleyelim.
  3. En son un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip yağladığımız kalıba kek hamurumuzu dökelim. (benimki 28 cm).
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 15-20 dk denetimli pişirelim. (benim fırınım geç pişirdiği için 25 dk sürdü. Denetimli pişirin. ).
  5. Daha sonra kekimizi soğumaya bırakıp kremasını yapmaya başlayalım.
  6. Vanilin ve tereyağı hariç bütün materyalleri ekleyerek muhallebimizi kaynatalım.
  7. Sürekli karıştıralım ki tabanı tutmasın.
  8. Kaynadıktan sonra 5 dk daha pişirelim. Muhallebimiz de hazır.
  9. Soğuyan kekimizin her yerini sütle ıslatıp muhallebimizi dökelim.
  10. Soğuduktan sonra üzerine sos ya da meyve ile süsleme yapabilirsiniz.
  11. Ben orman meyveli sos kullandım. Afiyet olsun.

Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Çorba
Tek Tencerede Sebze Yemeği
Kahvaltı Sofram
Etli Patates Yemeği
Fındıklı Çikolatalı Kurabiye
Ton Balıklı Minik Bazlama
Hdabla | © 2025 |