Berliner (Frambuaz Soslu)
Berliner (Frambuaz Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un ( 500gr )
- 1.5 su bardağı süt ( 250 ml)
- 3 adet yumurta sarısı
- Yarım paket yaş maya ( 20 gr)
- 1 çay bardağı şeker ( 80 gr)
- 4 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (60gr)
- 1 paket vanilin
- 1 limonun rendesi
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
İç dolgu için :
- Çikolata
- Marmelat yahut reçel
Üzeri için :
- Pudra şekeri yahut benim üzere frambuaz sos vs.
Berliner (Frambuaz Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaş maya ve şeker ılık süt içinde çözdürülür, içine yumurta sarıları eklenir ve unun içine ek edilikten sonra hamur kıvamına gelmesi sağlanır.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağ ve limon rendesi ek edilir ve tekrar yoğurulur.
- 1. 5 saat mayalanması için dinlendirilir.
- Yaklaşık 70 gram büyüklügünde olacak biçimde bezeler yapılır ,2 saat kadar da tepside dinlendirilir ve yağda kızartılır.
- İçi sıkma poşeti yardımıyla doldurulduktan sonra üzeri dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.
Berliner (Frambuaz Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








