Tencerede Tavuk Sote

Tencerede Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 6 adet tavuk pirzola
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates (kurutulmuş domateste olur)
  • 1 çay kaşığı karabiber (tepeleme)
  • 1 çay kaşığı tuz (tepeleme)
  • 1 çay kaşığı kekik(tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 adet sarımsak
  • Sıcak su
  • Zeytinyağ

Tencerede Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye küp küp doğradığımız etleri koyuyoruz zeytinyağınıda ek ediyoruz.
  2. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra biberleri ve domatesti ince ince doğruyoruz. (ben kuru domates kullandım)
  4. Suyunu çeken etin üstüne biberleri ve domatesti, rendelediğimiz sarımsağı ek edip karıştırıyoruz.
  5. Hafif persele, sebzelerin üstüne salçayı da ekliyoruz.
  6. Baharatlarıda ekleyip sıcak su döküyoruz.
  7. Biraz daha pişmeye bırakıyoruz sonra altını kapatıyoruz. Yiyenlere afiyet olsun.

Tencerede Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sarma
Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Gibi Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tarif (Videolu)
Akordiyon Patates
Avjar Sos
Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane)
Magnolia
Hdabla | © 2025 |