Cevizli Kurabiye
Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 4 çay kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 su bardağı un
İç harcı için;
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta akı ( sarısı üstüne
- 1 paket kuş üzümü ( isteğe göre)
- 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık ( isteğe göre)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurumuzu yoğurmakla başlayalım.
- Oda sıcaklığında olan tereyağımızı yoğurma kabımıza alalım unu hariç tüm materyallerimizi ekleyelim güzelce karıştıralım.
- En son unu ekleyelim. ( unu denetimli dökmekte yarar var 3 su bardağından sonra denetimli bir halde ekleyelim. ) ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- İç harcını hazırlayalım cevizimizi robottan geçirelim.
- Çekilmiş cevizimizin içine 1 adet yumurta akını ek edelim sarısı üstüne sürülecek ayıralım, son olarak tarçın ve şekerini ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuzu 2 ye bölelim.
- Yağlı kâğıt serelim üstüne ikiye böldüğümüz hamurun 1 bezesini alalım üstüne tekrar bir yaglı kâğıt serelim ve merdane yardımı ile açalım.
- Açtığımız hamurun üstüne cevizli karışımı güzelce eşit bir biçimde yayalım, üstüne kuş üzümü ve fındık ek edip rulo halinde saralım.
- Tırtıklı bir aparat yahut bıçakla rulo yaptığımız hamurumuzu eşit ölçüde keselim tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim net mühlet veremiyorum her fırının pişirme mühleti farklı oluyor.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















