İncecik Hamurlu Pizza Tarifi
İncecik Hamurlu Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 4 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı hazır domates sosu
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
İç materyali;
- 2 adet sucuk
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet büyük kapya biber
- Siyah zeytin
- Yeşil zeytin
- Kaşar peynir
- Mısır
İncecik Hamurlu Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurumuzu yoğurmak için bütün materyalleri bi kaba alıp unumuzu yavaş yavaş katıp hamurumuzu yoğurup 1 saat mayalandırma bırakıyoruz.
- Hamur mayalana kadar sosunu hazırlıyoruz ,tabak içine yazdan hazırladığımız domates sosunu katıp akabinde başka materyalleri de katıp karıştırıyoruz ve içi içinde öteki materyalleri doğrayıp hazır ediyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu tezgahımıza alıp 2 eşit modüle bölüp oklava ile açıyoruz.
- Açtığımız hamurumuzu yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
- Tepsideki hamurumuzun fazla kabarmaması içim çatallıyoruz birinci olarak domates sosumuzu sürüp akabinde öbür materyalleri ekliyoruz.
- 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 30 dk pişiriyoruz konturollü halde pişirelim her fırından fırına farklılık gösterebilir.
İncecik Hamurlu Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









