Tahinli Kuru Baklava
Tahinli Kuru Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı tahin
- 2 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Tahinli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sıvı yağı derin bir kaseye alın.
- Üzerine tahini ekleyip karıştırın.
- Cevizi iri kalacak gekilde çekin.
- Daha sonra kullanacağımız 3 adet baklavalık yufkayı çıkarın başka yufkaları nemli bir bezin içinde kurumaması için koruma edin. ( bu kısım çok önemli)
- İlk yufkayı tezgaha serin ve 3 yemek kaşığı tahinli karışımı fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
- Üzerine şeker serpin. İri çekilmiş cevizi serpiştirin.
- İkinci yufkayı da koyup tıpkı süreci yapın. ( yufkanın her yerine tahinli karığımın sürülmesine dikkat edin )
- 3. Kat yufkayı koyu tekrar tıpkı süreci yapıp rulo olarak sarın. Küçük küçük kesin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Tüm yufkalara tıpkı süreci yapın.
- Üzerine fırça çok az az sıvı yağ değdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. (15 dakika kadar kâfi oluyor).
- Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tahinli Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














