Tahinli Kuru Baklava

Tahinli Kuru Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı tahin
  • 2 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tahinli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sıvı yağı derin bir kaseye alın.
  2. Üzerine tahini ekleyip karıştırın.
  3. Cevizi iri kalacak gekilde çekin.
  4. Daha sonra kullanacağımız 3 adet baklavalık yufkayı çıkarın başka yufkaları nemli bir bezin içinde kurumaması için koruma edin. ( bu kısım çok önemli)
  5. İlk yufkayı tezgaha serin ve 3 yemek kaşığı tahinli karışımı fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
  6. Üzerine şeker serpin. İri çekilmiş cevizi serpiştirin.
  7. İkinci yufkayı da koyup tıpkı süreci yapın. ( yufkanın her yerine tahinli karığımın sürülmesine dikkat edin )
  8. 3. Kat yufkayı koyu tekrar tıpkı süreci yapıp rulo olarak sarın. Küçük küçük kesin.
  9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  10. Tüm yufkalara tıpkı süreci yapın.
  11. Üzerine fırça çok az az sıvı yağ değdirin.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. (15 dakika kadar kâfi oluyor).
  13. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tahinli Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökelekli Saç Böreği
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Çıtır Çıtır Pizza Börek
Kakaolu Çikolata Bombası Kurabiye
Çikolatalı Bisküvili Pasta
Maş Fasülye Salatası (Ekşili)
Hdabla | © 2025 |