Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 paket vanilya / yahut limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (unu dikkatli kullanıyoruz)

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon (14-15 dk kaynatıyoruz)

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk öncelikle şerbetimizi tüm gereçleri bir tencereye koyup kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Yağı ,şekeri, yumurtayı (2 yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz) ve irmiği koyup yeterlice yoğuruyoruz.
  3. Kabartma tozu ,vanilya, limon rendesi ve un koyularak (unu azar azar koyarak) yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak.
  5. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizde yuvarlıyoruz.
  6. Üzerine fındık koyup üzerine yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
  8. Pişen şekerpareleri fırından çıkarınca 2 dk bekliyoruz ve üzerine şerbetini döküyoruz.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Kahvaltı Tam Buğday Unlu Krep
Şekersiz Ve Unsuz Sağlıklı Hurma Topları
Tahinli Vegan Kurabiye
Künefe
Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet