Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 paket vanilya / yahut limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (unu dikkatli kullanıyoruz)
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon (14-15 dk kaynatıyoruz)
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk öncelikle şerbetimizi tüm gereçleri bir tencereye koyup kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Yağı ,şekeri, yumurtayı (2 yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz) ve irmiği koyup yeterlice yoğuruyoruz.
- Kabartma tozu ,vanilya, limon rendesi ve un koyularak (unu azar azar koyarak) yoğuruyoruz.
- Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizde yuvarlıyoruz.
- Üzerine fındık koyup üzerine yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareleri fırından çıkarınca 2 dk bekliyoruz ve üzerine şerbetini döküyoruz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




