Kaşık Dökmesi
Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 fincan sıvı yağ (70ml)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 1 avuç kıyılmış dereotu
- 1 çay bardağı kadar ufalanmış beyaz peyniri
- Yarım kapya biber (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kaşık Dökmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kabın içerisine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Maydanoz, dereotu, kapya biber, beyaz peynir, çörek otu ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyerek cıvık bir hamur elde edelim.
- Tavayı hafif yağlayalım ve ısıtalım.
- 1 er yemek kaşığı hamurdan alalım ve tavaya yayalım.
- ‼️Orta ateşte‼️ artlı önlü kızartalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Kaşık Dökmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















