Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük patlıcan
Patlıcanların üzerine sürmek için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Kıymalı harcı için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan yemeklik doğranmış
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 adet yeşil biber
- Yarım kapya biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 rer çay kaşığı kırmızı toz biber
- Kekik
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
Domates sosu için;
- 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- Biraz tuz
- Karabiber
Üzerine için;
- 1 küçük kase kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları birer santim genişliğinde halka olacak biçimde kesip tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz acı suyu çıksın.
- Kıymalı harcı için tavaya sıvı yağı ekleyip üzerine kıymayı ek edip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip karıştırıyoruz üzerine minik doğranmış biberleri ekleyip kavurun.
- Salçayı ek edip kavurun domates sosunu ekleyip kavurun.
- Baharatlarını ekleyip karıştırın, üzerine yarım çay bardağı su ek edip kısık ateşte biraz pişirip ocaktan alın.
- Patlıcanların suyunu süzüp kurutun fırın kağıdı serili tepsiye dizip üzerine sıvı yağ ve baharatlı karışımı önlü artlı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan patlıcanları uygun bir fırın kabına bir kat dizin üzerine kıymalı harçtan koyup üzerine bir tutam kaşar ek edin .
- Üzerine tekrar bir dilim daha patlıcan koyup kıymalı harçtan koyup tekrar çokça kaşar peyniri ek edin.
- Salçalı sosu için gerekli materyalleri güzelce karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin pilav eşliğinde sıcak servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Fırında Kıymalı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















