Osmanlı Demirhindi Şerbeti
Osmanlı Demirhindi Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler
- 5 litre su
- 500 gram ezilmiş demirhindi meyvesi
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 adet çubuk tarçın
- 3 modül kuru zencefil
- 5 adet kakule
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 2 adet yeşil elma
Osmanlı Demirhindi Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Demirhindiyi küçük kesimlere ayırın.
- Tüm demirhindiyi tülbentin ortasına yerleştirin.
- Ardından sırayla tarçın, zencefil, karanfil ve ince dilimlenmiş elmaları da ekleyin ve tülbenti sıkıca bağlayın.
- Büyük bir tencereye demirhindi bohçasını yerleştirin, üzerine suyu ve şekeri ekleyin.
- Yaklaşık 12 saat bu halde bekletin. Şayet vaktiniz varsa demirhindinin bir vakit suda bekletilmesi, özünü salmasını sağlar, aromayı derinleştirir ve meyvenin yumuşamasına yardımcı olur.
- Bekleme müddeti sonunda birebir suyun içinde demirhindi bohçasını 10 dakika kaynatın.
- Ardından altını kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak oda sıcaklığında dinlendirin.
- Şerbet ılınmaya başladığında (ılık hale geldiğinde), içerisinde bohça ile birlikte buzdolabına koyun ve +4°c’de soğutun.
- Soğuduktan sonra bohçayı düzgünce sıkarak çıkarın, şerbeti süzün ve servis etmeye hazır hale getirin.
Osmanlı Demirhindi Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









