Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kilo tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 büyük diş sarımsak
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber karabiber kimyon kekik
- 6 yahut 7 orta uzunluk patates
Patatesleri kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar hariç yoğurt, yağ ,sarımsak ve baharatları bir kap içerisine alarak güzelce karıştırın.
- Tavukları ek edip sosu yeterlice yedirin, üzerini kapatıp 1 saat dinlenmesi için buz dolabına kaldırın.
- Patatesleri soyup ince dilimleyip kibrit çöpü formunda doğrayın.
- Ocağa yağınızı alıp uygunca kızdırın yıkayıp hafif tuzladığınız patateslerinizi kızartmaya başlayın.
- Ardından dinlenen etinizi geniş bir tava içersinde pişirmeye başlayın suyunu çekip kızarmaya başlayan tavuklarınıza yemek kaşığı ucuyla tereyağı ekleyin daha uygun kızarmasını sağlayacak.
- Ayrı küçük bir tava içersinde tereyağını eritip pul biberini ekleyip ocaktan alın.
- Bütün kızartma süreçleriniz bitikten sonra kızartmış olduğunuz patatesleri servis tabağına alın orta kısımlarına çırpmış olduğunuz yoğurdu gezdirin .
- Tekrar üzerine kızaran tavukları dizin son olarak erittiğiniz yağı gezdirip üzerini istediğiniz biçimde süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz 🧆.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






