Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su (kaynar olmasın)
- 1 adet büyük soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı dolusu domates salçası (biber karışıkta kullanılabilir)
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
- 4/5 yaprak kıvırcık
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- Pulbiber
- Toz biber (ben pek baharat sevmiyorum isteğe bağlı sumak karabiber kimyon isot da eklenebilir)
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgurumuzu bir kaseye alalım sıcak su işe ıslatalım 15 dk kalması kâfi.
- Bir tavada sıvı yağı ısıtalım küp küp doğradığımız soğanı ekleyelim.
- Soğanlar renk değiştirip hafif karamelize olunca salçayı ekleyip kavuralım .
- Baharatlarını da ekledikten sonra kapatıp bulgurumuzu ekleyelim.
- Yeşillikler ince ince doğrayalım.
- Küp küp doğradığımız domates ve salatalık ile bulgurumuza ekleyelim .
- 1 adet limonuda sıkıp karıştıralım. Afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






