Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 adet orta uzunluk havuç
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 3 adet kapya biber (közlenmiş)
  • 5-6 kısım dereotu

Sosu için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Biberli yağ için;

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlar soyulur ve rendelenir.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ ile kavrulur.
  3. Havuçlar kavruldukdan sonra kabya geniş bir kabin iç̧erişine alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Diğer yandan biberleri fırında 200 derecede yaklaşık 25-30 dakika közleyelim.
  5. Közlenen biberlerin kabuğu soyulur küp küp doğranır.
  6. Havuç, kornişon turşuyu küçük küçük doğrayalım, dereotu ince kıyalım ve kabın içerisine ekliyelim.
  7. Sosu için sırasıyla materyalleri kabin içerisine ekleyip karıştıralım.
  8. Salatayı servis tabağına yerleştirin.
  9. Son olarak üzerine küçük bir tavada sıvı yağ ve kırmızı toz biberi kızdırıp salatanın üzerine gezdirelim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça
Yılbaşı Soframız
İki Renkli Muhallebi
Peynirli Mayasız Pişi
Blueberry Yoğurt Cake
Fırında Patatesli Karnabaharlı Türlü
Hdabla | © 2025 |