Havuç Tarator
Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 adet orta uzunluk havuç
- 5-6 adet kornişon turşu
- 3 adet kapya biber (közlenmiş)
- 5-6 kısım dereotu
Sosu için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Biberli yağ için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlar soyulur ve rendelenir.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ile kavrulur.
- Havuçlar kavruldukdan sonra kabya geniş bir kabin iç̧erişine alalım ve soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan biberleri fırında 200 derecede yaklaşık 25-30 dakika közleyelim.
- Közlenen biberlerin kabuğu soyulur küp küp doğranır.
- Havuç, kornişon turşuyu küçük küçük doğrayalım, dereotu ince kıyalım ve kabın içerisine ekliyelim.
- Sosu için sırasıyla materyalleri kabin içerisine ekleyip karıştıralım.
- Salatayı servis tabağına yerleştirin.
- Son olarak üzerine küçük bir tavada sıvı yağ ve kırmızı toz biberi kızdırıp salatanın üzerine gezdirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















