Kakaolu Ve Limonlu Kek
Kakaolu Ve Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon kabuğu rendesi ve 3 adet limonun suyu
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu (20 gram)
- 2 paket vanilya (10 gram)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (kek kalıbını yağlamak için)
Kakaolu Ve Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sütü, sıvı yağı, limon rendesi ve suyunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatula yahut tahta kaşıkla homojen kıvama gelene kadar karıştıralım. Karışımın üçte birine kakaoyu ekleyip karıştıralım.
- Kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım.
- Kakaolu olmayan karışımın yarısını kek kalıbına dökelim, üzerine kakaolu olan karışımı dökelim.
- Kalan kakaosuz karışımı tekrar dökelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.
- İlk 35 dakika fırını muhakkak açmayalım. 40-45 dakika aralığında pişip pişmediğini kürdan testini yaparak denetim edelim.
- Pişen keki fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip kalıptan o denli çıkaralım.
- Dilimleyip (benim kalıptan 20 dilim çıkıyor) servis edelim.
Kakaolu Ve Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















