Kakaolu Ve Limonlu Kek

Kakaolu Ve Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon kabuğu rendesi ve 3 adet limonun suyu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu (20 gram)
  • 2 paket vanilya (10 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (kek kalıbını yağlamak için)

Kakaolu Ve Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sütü, sıvı yağı, limon rendesi ve suyunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatula yahut tahta kaşıkla homojen kıvama gelene kadar karıştıralım. Karışımın üçte birine kakaoyu ekleyip karıştıralım.
  4. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım.
  5. Kakaolu olmayan karışımın yarısını kek kalıbına dökelim, üzerine kakaolu olan karışımı dökelim.
  6. Kalan kakaosuz karışımı tekrar dökelim.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.
  8. İlk 35 dakika fırını muhakkak açmayalım. 40-45 dakika aralığında pişip pişmediğini kürdan testini yaparak denetim edelim.
  9. Pişen keki fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip kalıptan o denli çıkaralım.
  10. Dilimleyip (benim kalıptan 20 dilim çıkıyor) servis edelim.

Kakaolu Ve Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Patlıcanlı Sos
Mercimekli Bulgur Pilavı
Cevizli Tahinli Kurabiye
Mantarlı Bulgur Pilavı
Doyurucu Tavuklu Bowl
Damla Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |