Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü,kanat yada but isteğe bağlı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Arzuya bağlı köri

Tavukları bulamak için;

  • 4,5 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,yumurta ,yoğurt ve baharatlar bir kapta güzelce karıştırılır.
  2. Tavuklar ek edilir ve sosa düzgünce bulanır ,2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  3. 1 gece de olabilir vakit yoksa bekletmeyebilirsiniz.
  4. Beklediğinde çok daga çıtır ve hoş oluyor.
  5. Bulamak için toz karışımları yeterlice harmanlıyoruz tavukları toz karışıma bulayıp kızgın yağda düzgünce kızarana dek pişiriyoruz, but ile yapılıcaksa önden biraz haşlanmalı içi çiğ kalmasın.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pancarlı Roka Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriye Çorbası
Kaşık Dökmesi (Pizza Tadında)
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Ramazan Pidesi (Susamlı Pide)
Bol Soslu Enfes Hazır Mantı
Kremalı Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.