Pratik Çiğ Köfte

Pratik Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 1,5 su bardağından biraz az kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçanız tuzluysa eklemeyiniz)
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharat
  • Yarım çay bardağı isot
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Tercihen maydanoz

Pratik Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulgur,tuz ve sıcak suyu güzelce karıştırın üzerini kapatın bu formda 15 dk bekletin.
  2. Yağ ve isotu karıştırın bekletin, soğan ve sarımsağı rondodan geçirip yıkayarak süzün,maydanoz hariç, bütün malzemeyi karıştırın ister mutfak şefinde isterseniz blendırda yada elde yoğurarak isteğiniz kıvamı elde edin.
  3. Son olarak maydanozu ekleyin,bir kaseye sıvı yağ koyup elinizi ortada yağlayarak hal verin.

📌En değerli püf noktası soğanın sarımsağın çekildikten sonra yıkanması.

📌Bir gün öncesinden yapıp servis sırasında form verebilirseniz.

Pratik Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3-2-1 Poğaça (Mayasız, Yumurtasız Poğaça Tarifi)
Muzlu Cookie
Çıtır Yufkalı Kızarmış Patates Salatası
Remouladeli Patates Salatası – Gerçek Bir Klasik!
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
+6 Ay Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |