Alman Usulü Makarna Salatası
Alman Yolu Makarna Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük konserve mısır
- 3 adet sosis
- 1 kavanoz garnitür
- 3-4 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 3 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2.5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 su bardağı mayonez
- 1.5 tatlı kaşığı hardal
- Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Dereotu
Alman Metodu Makarna Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları zeytinyağında süratlice bir çevirip üzerine kapya biberi ekleyip yağda öldürüyoruz.
- Ardından sırasıyla sosis, mısır, baharatlar ve garnitürü de biraz kavurup harcımızı hazırlıyoruz.
- Ayrı bir kapta mayonez, yoğurt, zeytinyağı, limon, tuz, baharat, hardal ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazır olan sosa haşlanmış makarnayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- En son hazırladığımız harcı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Eğer kıvamı çok koyu olursa ya da daha cıvık seviyorsanız yoğurt, mayonez ya da haşladığınız makarnanın suyundan ekleyebilirsiniz.
- Makarna salatanız hazır, afiyet olsun!.
Alman Tarzı Makarna Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















