Karışık Tarator
Karışık Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 1 kase yoğurt(bir süzgeçe havlu peçete koyup yaklaşık 2 saat suyu süzüldükten sonra kullanılacak)
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- 1 küçük kase dereotu
- 1 küçük kase kornişon
- 1 küçük kase mısır konservesi
Üzeri için;
- Zeytinyağı
Karışık Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlar soyularak rendenin iri tarafı ile rendelenir.
- Zeytinyağı yağında yada sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur,tamamen soğutulur.
- Dereotu,kornişon turşu doğranır,yoğurt,mayonez ve tuz düzgünce çırpılır.
- Tüm materyaller eklenir,servis tabağına alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Karışık Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







