Bol Soslu Islak Kek
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
Sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 silme çay kaşığı tuz
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
- Sıvıyağ, süt ve şekerli vanilin eklenip çırpmaya devam edilir.
- Daha sonra un,kabartma tozu ve kakao eklenip güzelce karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dk kürdanla test ederek pişirilir.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarılıp dilimlenerek soğumaya bırakılır.
- O sırada sos materyalleri bir tencereye alınıp karışırılarak yaklaşık 5 dakika boyunca kaynatılır.
- Sos hazır olunca altı kapatılır.
- Sos kekin üzerinde gezdirilerek keke dökülür.
Afiyet olsun. (isteğe nazaran üzerne hindistan cevizi serpilebilir).
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







