Pastane Şekerparesi
Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Limon dilimi
Hamuru için:
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için su şekeri bir tencereye alıp çözünene kadar 10 dakika karıştıralım, kaynamaya başlayınca içine limon dilimi atıp 10 dakika daha kaynatalım.
- Altını kapatıp soğuması için bir kenara alalım.
- Pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, margarini bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
- Sonra üzerine irmik,şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu da ekleyip hamurumuzu toparlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Şekil verip tepsiye dizdiğimiz şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirelim.
- İlk sıcağı çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim, şerbetini çekince servis edelim. Afiyet olsun!.
Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













